Hilleshögs dalar

Någon kallar dem Glumslövs backar, andra Hilleshög dalar, denna/dessa fina dalgång/ar ner mot Öresund. Vi var här i våras, 30 mars, se inlägg, och nu idag blev det en hösttur. De mjuka backarna är väldigt fina och vi tog en lagom promenad ner till havet och Rustningshamn, vidare upp för backen i söder upp till Skansarna. Trappan upp var nyrestaurerade och passade oss bra. Fika. Och sedan tillbaka. Tidig morgon med fint ljus en annars gråmulen dag. Och på morron är det som man ser som mest; ute på en sten vilade en säl, starflocken drog över kullarna, korpar lekte i luften, några rovfåglar retade upp kråkor, och mycket annat.
Dalen är ett av Landskronas smultronställen. Se bara dessa bilder;

Stigen ner mot havet
Stigen ner mot havet
Alla dessa rundade kullar
Alla dessa rundade kullar
Snår av fläder
Snår av fläder
Och där på stenen låg den
Och där på stenen låg den
Bukten i söder
Bukten i söder
Vy mot Sundvik och Ålabodarna
Vy mot Sundvik och Ålabodarna
Som sagt, mjuka kullar
Som sagt, mjuka kullar
Starflock irriterade av rovfågeln, den som syns i nederkanten av bilden
Starflock irriterade av rovfågeln, den som syns i nederkanten av bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × = 16