Extra Pilsner, Jacobsen

En öl från Carlsberg men med varumärket, Jacobsen. En god öl, helt makalös enligt kvinnan som serverade oss på Café Nytorv här i Köpenhamn, och visst är det så, den är god. En typisk dansk lager, välhumlad, tydlig kornmalt och ett stråk av krydda. Beskan är tydlig och ger en bra eftersmak. Och den är dessutom ekologisk.
Jacobsen var bryggaren som startade sitt första bryggeri i Valby där det fanns gott vatten. Så småningom blev det Carlsberg, efter Js son som hette Carl. Nu har det första bryggeriet återuppstått och producerar i mindre skala. Carlsberg är fortfarande ägare.

IMG_4905.JPG

2 reaktioner på ”Extra Pilsner, Jacobsen”

    1. Och dom kommer, det blev väldigt många bilder när vi var i Köpenhamn i onsdags och var i Botaniske Have och orkidéhuset. Så spana, de kommer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 × 1 =