Italienska skor

Januariboken var Henning Mankells roman, Italiensk skor. Det är en berättelse om några udda människor och deras olika öden. Huvudpersonen Fredrik har isolerat sig på en skärgårdsö. En dag kommer Harriet gående över isen med sin rollator, Fredriks ungdomskärlek som han svek. Under den korta tid de var tillsammans lovade Fredrik att ta Harriet till en skogstjärn. Han ska infria löftet; Det blir starten på romanen som sedan väver ihop de olika människorna i berättelsen. Samtidigt får Fredrik vetskap om att han har en dotter som gör att han trots allt förändras. 

Vi tyckte det var en bra bok som gav karaktärerna liv. En parentes; (Några märkliga incidenter reagerade vi på, några händelser som kändes främmande och inte överensstämma med Fredrik som vi lärt känna.) Och nu är vi lite nyfikna på fortsättningen; Svenska gummistövlar.

Mankell är kanske mest känd för sina kriminalare och Kurt Wallander i Ystad. Med Italienska skor visar han att han även behärskade andra format.

 

En reaktion på ”Italienska skor”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

× 7 = 49