Tulpanvår/försommar

Ett inlägg om vår trädgård;
Woow, det var ett tag sedan och nu finns mycket att rapportera;
Ett helt nytt projekt – men det återkommer jag till såsmåningom.
Och nu när den första plommonblomman slog ut 6/5 och idag blommar hela trädet. Så makalöst vackert. Det är likadant med vårt stora körsbärsträd, idag blommar det för fullt. Grymt vackert. Läckert, exakt läckert. Mmmm det är mäktigt.
Men rubriken var tulpanvår – och visst blommar våra tulpaner nu och helt galet överdådigt. Hela trädgården har plötsligt fått liv överallt. Vårt doftolvon har inte doftat som det gör iår någonsin förr. Och doftar gör det. Gott.
Njut av några bilder – kunde nog fyllt servern med trädgårdsbilder, men det får bli ett litet urval;

tulpanred

cherryflow

dandelions

parlhyacinth

PS Tulpanerna, de röda, som är nya för iår är av sorten; bokharantulpan. Bukhuran är en stad i Uzbekistan och det är här i trakterna som tulpan har sitt ursprung – bra namn för en sort som tagit upp det ursprungliga och inte är allt för förädlad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 × = 35