London -68

england_003_68

Veckans bild, vecka 9 2017
Många bilder blev det, den där sommaren 68 i det pulserande London och St Albans. En tid när vi gillade Stones och Beatles och det kalla kriget var på väg att ta slut. Ungdomsrevolt och studentuppror i Paris, kårhusockupation i Stockholm och en tid när solidaritet fortfarande fanns i folks medvetande. En bra tid.
Men det här var alltså veckans bild och den kanske inte återspeglar “Swinging London” eller tidsandan -68. En bild med en man i farten i den myllrande trafiken, hejdandes en av dessa gamla taxiar som fanns då, den svarta bullen. Han har inte samma spänst som mannen som Henri Cartier-Bresson fotograferade i hoppet någon gång på 30-talet i Paris, men ändå.
En bild i farten, ett streetphoto och ett vardagsmyller, och en stressad kontorskille med portföljen under armen. Vart är han på väg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 ÷ 10 =