The Martian, ensam på Mars

Månadens bok, ensam på Mars, en science fiction-roman, vår första i vår bokklubb. En olycka i sandstorm gör att Mark blir kvar på Mars och genom tur och skicklig överlever han, mot alla odds. På jorden har man hållt minnesstund över Mark och nu väntar man på att resten av besättningen ska återvända.
Vi får följa Mark genom den loggbok han skriver var dag, eller sol som han säger (ett marsdygn). Samtidigt får vi följa utvecklingen på NASA. Kommunikation etableras och räddningsinsats planeras. Andy Weir har skrivt boken och vi var överens om att han torde vara enormt påläst och kunnig när det gäller rymdresor, en riktig nörd.
Våra  omdömen varierade; från spännande, bra, en riktigt bra bok till så seg, det räckte med några sidor, nej.
Romanen har blivit film och den har tydligen gjort stor succé.

Nästa månad tar vi en paus och i juli blir det Torgny Lindgren-tema.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

× 7 = 21