Mera gäss

Kanadagäss över Skånsk landsbygd

Veckans bild, vecka 4 2023

Här kommer lite fler gäss. Och det här är också kanadagäss. En massa som håller till på åkrarna runt Vadensjö. Bilden ger lite av miljön också – möllan i bakgrunden finn en bit norr om Landskrona och står i det som kallas Smörhålan. Häftigt namn – det var nog det bästa stället på jorden att bo på, en by med mjölk, smör och honung, kan man tänka.

Ett virrvarr av fåglar i lite småmulet ruggigt januari. Komposition? virrvarret rör sig i sidled och ger en riktning i bilden och öde finns den vinglösa möllan (väderkvarnen) en känsla av kacklande gäss förmedlas i bilden. Rörigt men organiserat kaos. Inte som svensk politik som just nu är bara rörig.

Att tjuvfiska ål är som att skjuta noshörning, sa Patrik Svensson ang den tjuvfiskande fd statssekreteraren. Detta när regering drar åt svångremmen för natur och miljövård. Vem bryr sig? Känns som det är inställningen hos våra politiker just nu när 2.000 arter är hotade i Sverige. Vi har skrivit under Konventionen om Biologisk mångfald, så det så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

× 5 = 50