Rödstjärt i trädgården

Vår egen drag-queen I trädgården

Veckans bild vecka 19, 2023

Det är så härligt att våra fåglar kommer åter år efter år. De kommer som trädgårdens drag-queens i sin fina häftiga fjäderdräkt och det är bara hannarna! Honorna är lite mer diskreta. Vi tar dem för givet, men vi behandlar dem inte så väl. Vi sprider gifter, ökar våra utsläpp och bryr oss inte särskilt om klimatkris eller gör vi inte det…?

En rödstjärt förtjänar så mycket mer. När Miljödepartementet stängde var det en tydlig signal – du är inte så viktig för oss bara vi kan sänka skatter så vi får behålla makten. En dag, en vår kommer inte rödstjärten åter och vi kan räkna våra pengar men det är svårt att köpa en ny rödstjärt. Så SKÄRPNING, gör om och gör rätt.

En bild med ett tydligt budskap till alla vår politiker. Om drag-queens ska läsa sagor eller ej kan väl inte vara den viktigaste frågan för vår framtid? Klimat, biologisk mångfald och andra miljöfrågor – hur tacklar ni det? Det är den viktiga frågan för vår rödstjärt. Och visst är det väl häftigt att få höra en saga av en drag-queen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

× 8 = 8