Dalalager från Oppigårds

En spännande öl med distinkt beska och en balanserad sötma som anas genom humlens arom. En bra öl en regnig sommarkväll i det nybyggda växthuset.
Oppigårds har lyckats väl med den här ekologiska lagern. Visst fins här toner av citrus och liten aning av vedspis.

  

Mrs Dalloway

Ett nytt grepp i litteraturen, Virginia Wolf lät folks tankar föra berättelsen vidare. Det hela utspelar sig strax efter 1:a världskrigets slut och under en enda dag.
Några av romanens personer;
Mrs Dalloway – upper class med en positiv livssyn,
lärarinnan – välutbildad men bitter,
en ungdoms kärlek till mrs D återvänder från Indien och
ett kärlekspar där mannen är skadad av kriget
De är några av dem som vi får följa. Ett drama som trots allt avslutas med en fest.

En bra eller totalt vedervärdig bok – det rådde delade meningar i vår grupp.
BRA;
En roman som speglar folks inre känslor och sinnestämningar. Som sas inledningsvis – Virginia Wolf använde ett nytt grepp och det för nästan hundra år sedan. Ett drama som skildras genom de olika personernas inre liv. Boken kom ut 1925.
DÅLIG;
Svårgreppad, svårt språk och ingenting hände.

Tips; Läs boken, det är trots allt en klassiker.

  

Ny pion

Här en bild från Elins trädgård som vi besökte häromdagen, i början av juni.  Och där i ett hörn stod denna pion. En speciell och väldigt fin en. Genast införd på önskelistan. Namnet måste jag kolla upp. Samtidigt blommade vår smålandsros här hemma, överdådigt med sina små fyllda skära blommor;

   
 Smålandsrosen kommer!

Malmö med attityd

malmoe001

Veckans bild vecka 22, 2016
Denna vecka en mobilbild nere vid Linds-plats, lite av stenöken när man passerar en tidig lördagsmorgon. Modern arkitektur möter det gamla. Och det tycker jag är ok. Försök med att bygga nytt och härma 1800-tal blir bara så B. Var tid har sin arkitektur och det är ok. Diskussionerna i Stockholm om det nya Nobelcentret är ett sådant exempel. Jag säger – “Bygg”. I Malmö tillkom mycket nytt när tunneln för tågen genom centrum byggdes. Allt blev kanske inte så bra men en hel del pryder sin plats. Här i krokarna där bilden är tagen ligger Malmö Live, ett läcker bygge som sticker ut. Bilden som sådan har många linjer och modern arkitektur är tacksam att fota.

Två öl

I kväll har vi testat två väldigt olika öl; Oppigårds Thurbo Double IPA och Double Chocolate Stout.

Den första, god beska, trevlig rymd men något söt. Ok, ett gott val. Variant med mindre alkoholhalt tycker jag är att föredra.

Chokladstouten från Youngs är speciell med bitterhet av choklad. Vedervärdig. Det är betydligt godare att dela en chokladbit.

   
 

Eldpion

En verklig pärla, eldpion. Nu i den heta försommaren och mitt på dan när det är som varmast tar jag en bild på eldpionen. Det är vår granne som visar upp den, stolt. Och genast gör jag en notering på hårddisken, till hösten skaffar vi en sån. Bilden ger inte hel rättvisa – den är väldigt mörk och har en skarpt kontrasterande gul mitt. Fin;

   
Och Singö-rosen nu i sitt esse;