Västergötland 1991

004_1992_35

Vecka 47, 2016, veckans bild

Här kommer denna veckas bild. Även den ett foto skannat från ett dia. Det var när vi var på väg hem efter att ha kollat tranor vid Hornborgarsjön som vi tog en liten omväg hem. Och då passerade vi den här gammeldags gården.  En riktig herrgård och en lada med halmtak. På planen utanför ladan är det bara grus och lera så man förstår tjuren som står i dörröppningen att han tvekar. (Han syns kanske dåligt, men klicka i bilden och vips blir den större (både bild o tjur)). Längre bort fanns det dock mer inbjudande marker.
Jag gillar bilden eftersom den uttrycker det tidlösa bondelandskapet i slutet av den långa vintern och att det nu snart är vår. Det ska grönska igen. Tjuren ger bilden dimensionen av tveksamhet och inger samtidigt hopp om att bortanför den gråbruna ytan finns andra marker.

Vadensjöloppet 2016

Veckans bild, vecka 46, 2016

v-sjo-loppet2016

Nu är vi igång igen efter uppehåll för sommarledighet med veckans bild. Och denna vecka en bild från loppet som gick av stapeln här i byn nu i höst. Ett lopp för att stödja barndiabetesforskning. Alla intäkter gick dit. Loppen är avslutade vid fototillfället; knattelopp, vuxna 5 km och 10 km. Många ställde upp och sprang, inte bara bybor utan även från andra byar och från stan.
Lite av tävling och mycket av folkfest. Istället för prisutdelning blev det en utlottning av priser skänkta av de som sponsrat. Det är just det som händer när bilden togs – den spännande utlottningen.
Detta var andra året av loppet – det lär bli fler. Vi ses!

Kvinnan på tåget

En bästsäljare som blivit storfilm. Romanen, skriven av Paula Hawkins, är en spänningsroman berättad genom tre olika kvinnor. Huvudpersonen Rachel, arbetslös och alkoholiserad kvinna tar pendeltåget in till London var morgon, spanar in det lyckliga paret i förorten, Jess och Jason som hon kallar dem. Sedan händer… Jo, ett mord begås och misstankarna går i olika riktningar…
Vi hade lite blandade åsikter om boken; långtråkig, fina personbeskrivningar – speciellt skildringen av en kvinnlig alkoholist, spännande och bra.
Filmen fick dåliga recensioner i vår tidning, HD, en riktig kalkon. Så läs boken istället.

  

Skovlyst, EgeBryg

En dansk, något udda öl med touch av ek. Jo vi passar barnbarn i Köpenhamn och dottern har inhandlat några goda öl till morfar. Tack 🙂
Ekbrygden innehåller ekträdsextrakt, förutom malt, humle, vatten o jäst. En svag aning om ek, nja kanske. En bärnstensfärgad lager med god karaktär, bra beska och lite skogskänsla.

  

Höst på Söderåsen

Veckans bild, vecka 45, 2016

soderasen02

Jovisst, här kommer veckans bild och en som är ganska nytagen. Vi var uppe på Söderåsen en väldigt fin torsdag nu i oktober. Från Kopparhatten hade vi mirakulöst fin utsikt genom dalen och långt bort i öster skymtade Hässleholm.
Höstfärgerna sprakade i solskenet från en lågt stående höstsol. Vackert. Fjärran från alla världsliga ting.

Och så detta – presidentval i USA – vart är vi på väg?
Hillary Clinton fick flest röster.
8% av USAs svarta befolkning röstade på D Trump
Se själva; https://www.hd.se/2016-11-09/trump-vann-valet-men-clinton-fick-flest-antal-roster
Demokrati?

Norge sommaren 1994

Veckans bild, vecka 44, 2016

norge1994

Det har varit lite paus i “Veckans bild” men här kommer ett skannat dia från 1994, det var året familjen tog på semester till Norge. Far ville se lunnefågel och vi ville alla kolla in den dramatiska kusten mot Atlanten. En av de första dagarna, när vi lämnat Oslo, såg vi den här fjällängen med snöklädda fjäll i bakgrunden. Det artade sig till en trevlig resa.