Belgrad 2013

belgrad2013

Veckans bild vecka 52, 2016

I juni 2012 besökte vi Belgrad och dottern med familj. Det var vår utgångspunkt för den magiska resan genom Balkan ut till kusten, en 60-års present.
Men den här bilden är från 2013 och oktober.
Här i Belgrad tillbringade vi en vecka och fick bland annat se den fina parken vid borgen Kalemegdan. Och mycket mer. Det var från den här höjden vi hade utsikt över Sava och Donau som flyter ihop här i Belgrad.
En solnedgångsbild i oktober i en spännande storstad.

Skummeslöv 2014

rymlingar

Veckans bild vecka 51, 2016

Här är näst sista bilden för i år, en bild från sommaren 2014. Det är två äldre damer ute på äventyr på stranden; Maj och Kerstin 97 respektive 95 år.
En härlig sommardag med gräddtårta med jordgubbar i trädgården. Och barn o barnbarn o barnbarnsbarn samlade. Högsommar. Och som det kan vara på sommaren – lite kyligt i vattnet, men väldigt trevligt med en strandpromenad.

Finn vinter special

   

Vinteröl lagom till jul. Finns vinter/julöl är en god brygd, mörk, mustig och väl balanserad. Det är vad man väntar sig av en öl vid denna årstid. Lite av svagdricka/tomtemust och öl. Mörk öl är inte min favorit men den här passar bra till julmat kan man tänka. Finn är ett bryggeri som har många goda öl och deras California är nog min favorit. Finn håller till i Landskrona och verkar klara sig bra i mikrobranchen. Vi ser fram emot nya brygder. 

Vadensjö i december

vadensjo0020

Veckans bild, vecka 50 2016

Här kommer veckans bild, med snö och tidig vinter. Det var den 7:e december 2013 som vi fick snö. Den lågt stående solen ger dramatik i bilden och några fotspår sätter fart på fantasin. Det är inte många bilar som passerat men det verkar som bussen stannat och plockat upp, eller släppt av en person.
Det är många linjer i bilden, några stör och några ger ögat riktning att följa. Bilden har hög kontrast och förstärker dramatiken och spåren blir tydliga av den lågt stående solens släpljus.

Gammal ek vid Näs

dsc_7266

Vecka 49, veckans bild, 2016

En bild på en ekstam, kan det vara något? – Mm det är en vackert fårad stam, med en lång livserfarenhet, kanske flera hundra år. Lite stillasittande månne men med vindarna färdas trädens kemiska ämnen som gör att de alla kommunicerar, eller … Det lär vara så att olika arter kan meddela varandra om faror och på så sätt kan förbereda sig för en attack av någon elak liten snytbagge eller … vad vet jag?
Hurusom helst så är de vackra/ståtliga dessa ärrade åldersekar, och tänk om de kunde berätta.

Det var det om veckans bild. Kola in tredjedelar och skuggor/dagrar/ljus, det ger en känsla av höstens krispighet. Bilden är tagen vid Näs inte långt från Floda, i september för ett par år sedan.

Irene panik

Decemberboken, Irene Panik av Carin Hjulström, är en lättsam, lite trivsam, lite overklig roman, en roadtrip genom Sverige. Bra eller dålig? Söker man en bok som lämnar spår efter sig, så är inte det här boken.
Några tankar och frågor som kom upp:
Varför gör inte Irene uppror tidigare i livet?
Hur står hon ut med barnens attityder?
Hur kommer det sig att den frånvarande mannen inte prioriterar lite annorlunda och tar lite ansvar?
Ger den en negativ syn på Sveriges landsbygd?
Och varför i … gör de inte sig av med Bängt, geten?
Visst skulle man kunna vrida och vända på hístorien, karaktärerna och ifrågasätta många saker och analysera ur olika perspektiv. Men vi läste den som underhållning och då var den ok.
Vår bedömning var överlag 3 på en 5-gradig skala, med 5 som mest ok.
Och slutet, besvikelse över att den inte blev lite mindre förutsägbar…

  

England 2010

england_10

Vecka 48, 2016, Veckans bild

Här har jag fångat tre generationer på en gräsmatta modell större. Allt var så väldans grönt och engelska parker/trädgårdar är så häftiga. Temat för resan var annars Jane Austen, ställen hon bott på och besökt. Allt är så väldigt idylliskt i södra England med byar som inte förändrats nämnvärt genom århundradena. Och här var ett av dessa ställen med välklippt “lawn” och som sagt grönska.
En trevlig bild och ett trevligt tillfälle att minnas.