Badande gråsparv

grasparv_bad

Veckans bild, vecka 21 2017
Och denna vecka, en badande gråsparv. En nytagen bild i vårt fågelbad, det som nästan försvunnit ner i gräsmattan. Badet som vi nu lyft fram, till alla fåglars glädje, besöks av sädesärla, fink och sparv, en och annan kråka mfl. Många njuter.
Bilden är action, vattnet stänker och gråsparven är rufsigt lycklig. Bilden är frusen, mindre action men häftigt att se att vattendroppar är runda. Bilden är lite rakt fram men, se tredjedelen!
Fågelbad ger mångfald – skaffa, gjut ett fågelbad, vårt göts för några år sedan av dottern och som sagt nu har det åter kommit till sin rätt.

The Martian, ensam på Mars

Månadens bok, ensam på Mars, en science fiction-roman, vår första i vår bokklubb. En olycka i sandstorm gör att Mark blir kvar på Mars och genom tur och skicklig överlever han, mot alla odds. På jorden har man hållt minnesstund över Mark och nu väntar man på att resten av besättningen ska återvända.
Vi får följa Mark genom den loggbok han skriver var dag, eller sol som han säger (ett marsdygn). Samtidigt får vi följa utvecklingen på NASA. Kommunikation etableras och räddningsinsats planeras. Andy Weir har skrivt boken och vi var överens om att han torde vara enormt påläst och kunnig när det gäller rymdresor, en riktig nörd.
Våra  omdömen varierade; från spännande, bra, en riktigt bra bok till så seg, det räckte med några sidor, nej.
Romanen har blivit film och den har tydligen gjort stor succé.

Nästa månad tar vi en paus och i juli blir det Torgny Lindgren-tema.

  

Äppelblomsvår/försommar

Woow, nu maxar våra äppelträd. Kan det bli mer trädgård? Det är så fint just nu och med dagens väder kommer allt till sin rätt. Syrenerna slog ut i veckan och häggen sedan minst en vecka – det ger en lång skomakare-semester. Som sagt, det är fint i vår trädgård nu. Allt är fint. Snödropparna delade vi på så nästa vår ska de bli fler. Två nya rosor, jag återkommer. Sticklingar på G och sådd i växthuset. Här blommar Mio;

  

Krokus i motljus

crocus_15

Vecka 20, veckans bild, 2017

Det här var i mrs för några år sedan när vi hade så fina krokusar. Och ser man på stjälkarna och dess mönster så anar man hur fina de blir när det är helt utslagna.
Vi har fortfarande krokusar, men i år blev det inga bilder. Återkommer med årets bilder.
Komposition och färger, varför är de kronbladen klippta? Och varför på rad. Var är 1/3 tanken?
Bilden funkar ändå.

Försommar

Det är nog försommar trots allt. En ovanligt kall senvår/försommar. Men nu blommar körsbärsträdet och gullvivorna. Det här är den bästa tiden på året. Sommaren kommer, semestrar och sommarlov är snart här och vi pensionärer har fullt upp i trädgården.

  
  
Och så fyller barnbarnet Alexander år. Hur många? Grattis.

  

Lagunitas IPA 

En IPA bryggd i Kalifornien med vete och kornmalt. Kornmalten något rostad.  En tydlig humlearom som ger en bra beska. Knäckebröd och en aning av citrus i smak. En god öl med gyllengul, lite mörk nyans. Bra, trots vetet. En trevlig öl.

A well-rounded highly drinkable IPA, kan man läsa på deras hemsida. Det är bara att instämma.

  

Punk IPA 

Brewdog och Punk IPA, en post modern classic, och visst, en god ipa med allt man förväntar sig. Provad 2014, 26/9. Kolla där. Det är bara etiketten som ändrats. Ok, och lite till.

  

Örtagård

Hemma igen. Och med massor av idéer från Italien som måste realiseras. Då blev kryddlandet den första idén som vi fixat. I anslutning till växthuset, förra vårens projekt, har vi nu anlagt en liten kryddgård med många av Medelhavets kryddväxter; rosmarin, timjan och salvia. Libbsticka fick också plats. Det viktigaste är dock fågelbadet som är uppskattat av alla våra pjoddar.