Allt blommar

Nu blommar det som allra mest i vår trädgård.  Nyplanterade (förra hösten) pioner lyser upp och många av våra fina rosor maxar. Sagolikt fint. Och i växthuset svämmar gurka o tomat över. Grönsakerna i stora landet trivs och första omgången potatis och jordgubbar är skördad.  Det är bara att njuta.

  
  

Jämtlands IPA

En bra välbryggd IPA som får en att må gott. Lite mörk i färgen, malten är rostad och den har en väl tilltagen rymd. Jag tycker dock att den har en sötma som borde dämpats. Malten fr England och humlen fr USA. 

Det är dags att börja odla korn för mältning och humle för smaken, här hemma. En nisch för vårt lantbruk, danskarna gör det med stor framgång.

På etiketten beskrivs doften, men jag har svårt att definiera den torkade aprikosen, örterna är lite vagt närvarande och mandarin är inte något min näsa känner av. Hur som helst, detta är en bra öl som passar en regnig sommarkväll som denna. Bra jobbat i Jämtland.

  

Blommande iris

iris_italy

Veckans bild, vecka 23, 2017
Vi närmar oss midsommar och vår trädgård har börjat sin rossäsong, den som nu varar nästan fram till jul. Och en annan växt som blommar nu är våra irisar. Den här fotade jag i en trädgård utanför Rom. Så fin i färgerna och så lägligt att det hade regnat på förmiddagen. Nog är det så att växtfotografer har en liten sprayflaska med vatten för att skapa vattenpärlor – men dessa var äkta.
Det är alltid lite vanskligt med närbilder, skärpan sviker eller kommer på fel ställe. Här maxad känslighet och lien bländare som ger hyggligt skärpedjup.
För en iriskännare; en intressant bild, för trädgårdsfolk; en lite ovanlig och vacker iris och för fotografen; intressant bild med bra ljus.

Vit klängros i Italien

Italien_vit_ros

Veckans bild vecka 22, 2017
Här kommer ytterligare en bild från vår resa för en månad sedan. Och den här rosen fångade jag i en privat trädgård som ägdes av en äldre kvinna som arbetat som trädgårdsarkitekt. Och det var en tillåtande trädgård med mycken växtlighet och en otrolig samling rosor. En samling som verkligen inte upplevdes som en samling utan en harmoni mellan befintliga träd och klängande rosor.
Den här kom in i mitt synfält i kvällens motljus. Nu är bilden inte beskuren så mycket utan man ser den fina bågen som klängrosen bildar och ger en bild av vildvuxen skönhet som präglade hela trädgården.