Någonstans brister himlen

April månads bok, skriven av en debutant, Erika Olofsson Liljedahl, var Någonstans brister himlen. Erika är uppvuxen i Höganäs och det är dit systern i boken tar sin tillflykt.

Vi får följa Elis, en ung man på 13 snart 14 år som hjälper far med fisket i Bohuslän. Det är i slutet av 1920-talet, Sverige är fattigt och familjen kämpar för att få allt att gå ihop. Elis storasyster Signe försvinner en dag oväntat och utan ens ta avsked av Elis. En tragisk hemlighet i familjen kommer upp till ytan och när sedan mor i familjen dör av blodförgiftning så rymmer även Elis.

Det är en berättelse om hur Elis tänker hämta hem systern Signe för att ställa allt tillrätta. Vi får följa hans resa och vistelse i Höganäs där han får uppleva andra sidor av världen.

Vi i vår bokcirkel var överens om att det här var en läsvärd bok.

Finn Citraic IPA

IPA? Nja, men en god ale. En IPA med humle, Citra, som ger den här IPAn en kraftig citrussmak. Och en bra stadig malt.

Finn har en bred produktion och kommer med nya öl ständigt. Kul. Och baserade i Landskrona som gör att sortimenten finns på vårt bolag.

Tillbaka till IPA- Citraic. En god ale som sagt med fina undertoner som nästan försvinner i citrussmaken. Själv föredrar jag en ren IPA. Eller en APA, och det har Finn.