Tornfalk i grönska

Veckans bild, vecka 20, 2021
När koltrastarna varnade som mest var det tornfalken som var i farten. Det är goda tider för rovfåglar nu när småfåglar har fullt upp med att föda upp sina kullar. Den satt där i skuggan av oxeln fyra meter bort. Fjädrarna kring näbben vittnade om att den lyckats i sin jakt,
Den lät sig fotograferas en kort stund och det var svårt att få fri sikt, därav grönskan i bilden.
Idag är det biologiska mångfaldens dag så den här bilde får symbolisera det viktiga i att vara rädd om alla våra växter och djur.

Tulpanfrossa

Veckans bild, vecka 19,2021
Äntligen är våren här på riktigt och våra tulpaner visar sig i sitt esse. Gästfotograf idag; Kajsa – tack för den fina bilden.
En bild som får tala för sig själv!
Ut och plåta vårens alla fantastiska mirakler nu. Och våren blir bara “värre” med åren – jag lovar. Allting kommer åter. Och det är belöningen av att man klarat sig genom november – mars.

Alsumpskog

Veckans bild, vecka 18, 2021
Det blir en rörig, snårig bild idag men ack så viktig. Sumpskogar har vi väldigt få av i vårt land, men här är en liten dunge alsumpskog vid Jällabjär. Hela området rymmer en viktig mångfald och som skyddas av att Jällabjär är ett naturreservat. På andra håll minskar mångfalden oroväckande snabbt. När det gäller hållbarhet kan man inte nog understryka att mångfald är livsviktigt. Och ett alkärr är ett myller av liv.

Besök Jällabjär – vulkanen vid Söderåsen.