By på ostkusten, Tamilnadu

Planteringsarbeta på risfältet
Söndagsnöje vid poolkanten.

Veckans bild, vecka 10, 2023

Två bilder i idag också. Här är det arbete och lite lugnare spel vid kanten på dammen. Äldre män jobbar i lantbruket med att plantera ut småplantor av ris. vanligtvis är det kvinnor som sköter planteringen. Ett tufft jobb för ömma ryggar. Och det är många plantor som ska sättas. Tre män i rörelse. med palm i bakgrund som även den reflekteras i vattenytan. En gråmulen dag och ljuset blir så annorlunda jämfört med den gassande solen.

De fyra männen vid poolkanten verkar vara djupt försjunkna i spelet. En lugn morgon för två äldre herrar. Det är en söndagmorgon och inga förpliktelser denna dag. Män från staden tenderar att bli “tjubby” när de kommer upp i ålder. Men alls icke här.

Bilderna skildrar, som sagt, den indiska vardagen på landsbygden. Och det är en, på ytan, lugn tillvaro. När regnen kommer som förväntat och skörden blir ok så är det säkert en god tillvaro. Men skördar slå fel. Lånehajar gör livet surt och mycket annat finns som förpestar livet. Bilderna speglar en stund av arbete och en stund av vila. Men bakom det harmoniska finns lång livserfarenhet och kunskap.