438 dagar

shibby001
Veckans bild vecka 21 – 2015
Bilden är från Bokmässan i Göteborg 2013 och de två som är på G att intervjuas är Martin Schibbye och Johan Persson och när de lanserar sin bok 438 dagar. Två modiga män som råkade illa ut i ett land som inte har yttrandefrihet på dagordningen.
Bilden gillar jag för den har en del olika dimensioner. Här är två unga män, en förväntansfull publik (många med paddor för att ta bilder) och en intervjuare som kollar med sin tekniker. Martin kollar vattentillgång och Johan verkar mer fokuserad på sin mobil. Vi ser en tidningshylla som bakgrund som är allt annat än politiskt korrekt.
Publikens blickar följer vi när vi ser bilden och de tittar naturligtvis på huvudpersonerna, Martin och Johan. En pil i bakgrunds talar också om för oss vad vi ska titta på. Intervjuarens blick kan uppfattas som att han pejlar in oss så att vi som ser bilden också är redo att lyssna.
Och det blev ett intressant samtal, de är bra på att för ut sitt budskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

× 3 = 18