Baskervilles hund

En klassiker, en spännande historia, en deckare med Sherlock Holmes och Dr John H Watson i huvudrollerna. Sydväst om London vid den stora heden Dartmoore har släkten Baskerville sin egendom. En legend om en demon, en fruktansvärd hund som har förföljt släkten i generationer avfärdar Sherlock som en saga, men när sir Hugo Baskerville mördas och intill kroppen finns spår av en gigantisk hund blir Sherlock intresserad. Efter mordet ärvs egendomen av en sir Henry Baskerville som flyttar till godset från Kanada. Och sen ………
Historien skrevs ursprungligen som en följetong för en dagstidning 1901 – 1902. En del beskrivningar, beteende och kvinnosyn känns ålderstiget och det är ju inte så konstigt – tidsandan måste man ju väga in i berättelsen.
Sir Arthur Conan Doyle, som skrev boken, var skotsk läkare och författare. Han öppnade ögonklinik i London i slutet av 1800-talet och det är ju i den miljö som Holmes och Watson rör sig.
Vi tyckte boken var bra och läsvärd (ett undantag) och upplösningen oväntad.
  
boken med sitt märkliga omslag och Hannas goda kakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × = 6