Forårsbryg

En öl, det var ett tag sedan. Och den här gången en dansk mikrobryggd våröl. Det är Århus bryggeri som står bakom och med gott självförtroende lanserar de många olika sorter. Den här ölen får följande presentation på hemsidan;
Forårsbryg er en lys Dortmunder type. Det er en hilsen til solens første stråler og det spirende forår. Nyd den til fed fisk, æg og rejer eller til lyse oste. Eller nyd den svøbt i et tæppe til solens første stråler.
Ja inte är det fet fisk i förgrunden utan några bitar ölkorv, inte så passande då va!
Men det är en god öl, rund och kort i beskan och lagom brödig. Men de är tillsatt socker – och det märks, lite för söt för mig och lite för stark, det hänger ihop. Sötade öl kan jäsas till högre % och det går ut över smaken – ibland ok men för det mesta lite för sött.

AARHUSbeer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

74 ÷ 74 =