Bodknodd

bodknoddIndia

Veckans bild, vecka 12, 2016
På temat bodknodd kommer här den tredje bilden. Den första var tagen i Serbien på gränsen till Montenegro. Och då ver det en kvinna som stolt visade upp sin lilla handelsbod smockfylld med livets mest nödvändiga. Den andra bilden visade en vietnamesisk man som stolt visade upp sin lilla affär i Prag. Även den fylld av varor som man inte kan undvara.
Så nu kommer den tredje och den är tagen på landsbygden i södra Indien – så där en timmes resa till Trichy, närmsta storstad. I den lilla byn var det här ståndet/lilla affären en central punkt. Fylld med många varor som efterfrågades av byborna. Och han var mist lika stolt som de två andra bodknoddarna.
När man slår upp ordet bodknodd så stämmer det inte med min tolkning. Det användes förr för manliga butiksbiträden. Den man som stod bakom disken i speceriaffären iförd en gråbrun svalrock. Så nu har jag gett ordet en lite bredare innebörd och framförallt är det inte skämmigt att vara bodknodd, som det kanske var förr, utan ett yrke för självständiga, hårt arbetande, trevliga och stolta personer.
För övriga inlägg i temat; klicka på taggen “bodknodd”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × = 8