Ringar på vattnet

skrattmas

Vecka 13 2016, Veckans bild
Denna vecka, en naturbild, eller inte. Snarare en symbol för hur budskap sprider sig som ringar på vattnet. Goda budskap må man hoppas. För dessa två är det våren som är på gång och som gör att de virvlar runt på ytan. Det är två skrattmåsar och när de har fått utfärgade huvuden – den chokladmörka färgen så är det vår. På vintern har de nästan vita på huvuden och är svåra att skilja från vanlig fiskmås. Nu är de två eleganta måsar som simmar runt och sätter ringarna på vattnet i rörelse.
Bilden har en god komposition, och är suverän i färgsättning – enkel och lika elegant som måsarna. En diabild tagen 1992 upp vid Hornborgarsjön när vi spanade efter tranor. Jodå vi såg massor av tranor också.
Och det är en bild att bli glad av och glädjas åt dessa två vitfåglar som inte alltid är uppskattade. Det finns plats för oss alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

99 ÷ 11 =