Pulken 1:a april

Fredag och den första april, och jag avstår från att skämta. Jag visar några bilder istället, några bilder vi tog imorse ute vid Pulken. Det är ett ställe söder om Kristianstad som ingår i K-stads Vattenrike. En fin fågellokal och nu även för tranor. Tranorna började komma för några år sedan och för att minska skadorna de gjorde på grödorna runt om så startade utfodringen. Smart.
När vi anländer på morgonen är tranorna också på ingång och flockvis kommer de och landar. Många övernattar i våtmarken men en del drar iväg till Hammarsjön för att sova. Så där ute på den fina ängsmarken står de som en grå massa och kacklar – för de gör de verkligen. I tubkikaren ser man tydligt hur eleganta dessa stora fåglar är med plymer och långa halsar.
Här är några bilder – de ger en liten hum om hur det var imorse;

tranor01

tranor02

tranor03

tranor04

2 reaktioner på ”Pulken 1:a april”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 × = 81