Vatikanträdgård och Roseto di Valleranello

Vi startade tidigt för att besöka Vatikanens trädgårdar. Vi fick se många olika typer av park/trädgård.  Det var en engelsk, en fransk och en italiensk och däremellan välansade gräsmattor. Förrymda gröna papegojor, parakiter, hade börjat häcka i palmerna. De förde ett trivsamt oväsen och var flitiga med sina byggen. Det finns många exotiska träd i trädgården men för oss är pinjeträd och andra inhemska arter nog så exotiska. 

Efter trädgårdarna fick vi tillfälle att besöka Sixtinska kapellet, påvens privata kapell med alla dessa berömda målningar. Här var det massor av folk, ca 30.000 per dag besöker Vatikan museet och kapellet.

 

 
Roseto di V var också en upplevelse. En äldre dam, 90, berättade om sin 2ha stora skapelse. Maresa, som hon heter är trädgårdsarkitekt och hemma i sin egen täppa har hon kunnat ta ut svängarna. Här fick vi se en mångfald av blommande stora busk- och klängrosor. Det här var en riktigt spännande trädgård. Mycket grönska i träd och buskar och överallt dessa klättrande magnifika rosor. 

 
 

4 reaktioner på ”Vatikanträdgård och Roseto di Valleranello”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 × 1 =