Villa d’Este och vingård

Villa d’Este var vårt stora mål för dagen. Det är en slottsliknande byggnad i staden Tivoli här utanför Rom. Och den är den som har den berömda fontänträdgården. Vatten tas ur en å/flod och returneras för att inte störa vattendraget. Det var en häftig trädgård/park med imponerande träd o annan grönska och allt vatten på olika nivåer i fontäner, fall och dammar. Oj oj oj, så impade vi blev.      

På eftermiddagen fortsatte vi till en liten vingård utanför Frascati, 5 ha med vin och oliver.  Vinstockarna såg gamla och knotiga ut men spirade med friska nya skott med antydan till blomklasar. En bonus, vi fick hälsa på två nyfikna åsnor. Efter presentation av gård och dragdjur fick vi prova gårdens viner: ett vitt, ett rött och ett efterrättsvin. Suveränt.  

En reaktion på ”Villa d’Este och vingård”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 × 1 =