Giardini della Landriana och Ninfa

Åter två trädgårdar och nu på em den allra bästa Ninfa. Men först G della L, en trädgård med många rum med olika stilar. Överallt fina blommande rosor och för oss exotiska växter. Tom häggen var mer rik- och storblommande än hemma. En näktergal underhöll tillsammans m några andra fåglar och grodorna kväkte i den stora dammen. Regn i luften men uppehåll.   

Ninfa var som sagt resans clue, och förväntningarna infriades trots att det regnade lite till o från. N är en medeltida ruinstad som nu är en fantastisk trädgård med ett överflöd av intressanta växter i massor. Genom trädgården porlar och forsar vatten som ger hela parken liv. Googla på Ninfa och läs vad Monty Don har sagt om trädgården. Efter ett besök håller man med honom. 

 

Tillägg; vår lunch åt vi i en liten bergsby inte långt fr Ninfa. Inte långt men vägen ormade sig upp med många hårnålskurvor. Sermoneta heter den och var verkligen en liten levande by med sina trånga gränder, kastell o kyrka. Bild kommer senare. Och lunch blev gott bröd m ost, skinka och vin.

2 reaktioner på ”Giardini della Landriana och Ninfa”

    1. Asch då, massor m bilder på mamsen m stora kameran så det kommer. Men lite senare. Och kolla igen imorron, jag har ett ps – ett besök i liten by i bergen. Det var riktigt häftigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

÷ 3 = 3