Korinji II

Tidig morgon på en indisk farm, solen går upp vid sextiden, det är ingen större skillnad över året. Och det är tyst från trafik men desto mer av naturens alla läten. Det är småfågel i buskarna korna vandrar runt med kohägrar i följe.
Korinji är egentligen en blommande buske som växer talrikt i bergen bara någon mil bort. Den blommar i maj juni och då skimrar bergssidorna i blålila och det händer vart 12:e år. Senast var 2006 och jag har sett den i blom! Och det är då farmens namn och färgsättning. 2018 är det dags igen!
I fabriken är man i full gång med att kärna ur och lägga kärnor med fruktkött på torkgaller. Det är kvinnorna som jobbar dagskift, på kvällen kommer ett gäng unga män.
Enligt Ms Vasantha är torkade granatäpplen “Very tasty” och det med en indisk accent.

20140222-074817.jpg

20140222-075139.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 ÷ = 8