Svan vid Salviken

Silver över viken och två svanar
Svanarna i Salviken

Veckans bilder, vecka 5 2023

Här några av gårdagens bilder vid Salviken, viken som ligger söder om Barsebäck. En blåsig eftermiddag med uppsprickande molntäcke. Och just när solen bröt igenom tog jag dessa två bilder på knölsvan. Det var väldigt många av dem som låg i den skummande viken. Inte mycket annan fågel dock. Lite gäss, skarv och änder. En trevlig runda längs vattnet om än blåsig.

Kärnkraftverket dominerar med sina två klossar. Det är tydligen helt avvecklat sedan många år – och skönt är det. Nu hotas med en ny start och det gillar vi inte. Sämst tänkbara ställe. Vi hoppas på att allt jämnas med marken och naturen återställs. Är återställning av marken medräknad i budget när det gäller ny kärnkraft? Stolligt är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

÷ 5 = 1