Kajor i vårt träd

Kajorna i vårt träd, ett körsbär

Lite mer veckans bild, vecka 5 2023

En bra start på året med ett stort antal “veckans bild”. Det är bara att gilla läget, tack och beundra. Jo, nu i slutet av januari och början av februari samlas stora mängder svartfågel här i vår by. Det är både råkor och kråkor, men också kajor. De för lite/ibland mkt oväsen och sätter sig ofta i de höga träden här för att få lite överblick över nejden. Nog är det ätbart de främst spanar efter och tidig mornar sitter de på fälten när den lilla frosten tinat och de hittar, verkar det som, en hel del ätbart.

Här sitter ett utsnitt av flocken och det blir väldigt grafiskt svarta mot den ljusa bakgrunden. Trädets grenar är vackra och även de svarta. Kajan som lyft är lite suddig och ger en hum om att de är rätt snabba i det kala grenverket. vackert kaotiskt mönster som ändå ger en känsla av gemenskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

92 ÷ = 23