Helig man, Sadhu

Guru eller Sadhu i rött

Veckans bild, vecka 12, 2023

En helig man erbjuder välsignelser och ett gott liv. Vad det är för pulver i påsen har jag inte koll på men det ingår i ritualen. De heliga männen finns över hela Indien och skapar sitt levebröd på tempelbesökare. De är imponerande i sin mundering och sitt livskall. Ovetande som jag var kändes det som dessa män (bara män) ingav respekt och viss status bland de som besökte templet. Det var några stycken vid detta tempel.

Bilden är tagen rakt fram. En äldre guru. Bilden betingade några rupies. Med all rätt samtidigt som man känner sig som en turist utan spärr. Till mitt försvar var att jag besökte templet tillsammans med indiska vänner som sa att det var ok att ta en bild.

En bild som skildrar Indien 2005, ett land med så många dimensioner. Så många människor och så mycket mångfald. Indien är stort och med många folkslag, språk och kulturer och även natur. Utvecklingen går fort och mycket moderniseras. Vi hoppas innerligt att mångfalden bevaras och att det inte är västerlandets värderingar som tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

× 5 = 5