Tock-tock i Madurai

Baby-cab eller tock-tock i vimlet

Veckans bild, Vecka 13, 2023

Vardagslivet i indisk stad är livligt, smått kaotiskt och stressande. Men inte för en indier, eller… Det här verkar vara normaltillståndet i medelstor stad, Madurai med 1 miljon innevånare och månne några till. Alla har sina uppgifter och många rör sig på gatorna samtidigt. Denna mini-cab eller toktok (tock-tock) är en smidig sak som kan ta många och kan röra sig smidigt i den täta trafiken.

Föraren är skarp, men bara en siluett och omgivningen lite överexponerad och lite diffus. Det är så man upplever en färd i en toktok. Prisvärt och dessa förare hittar i vimlet. Turister blir lurade? Nä, de tar ofta extra betalt av dem som har råd – turister ska betala för sig!!

Bilden som sådan säger inget om förarens sociala status, men det är ett slitigt jobb och ofta är det många hemmavid som är beroende av inkomsten. Fotot berättar mer om vardagen i storstaden och att här ger de allra flesta upphov till ett väldigt litet ekologiskt fotavtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

÷ 2 = 4