Parken vid dammen

Parken vid dammen, barnen från byn

Veckans bild. vecka 13, 2023

Här vid den stora dammen, kraftverksdamm, ligger en fin park som vi besökte tillsammans med byns barn.Här fanns inte bara grönska (i betongrabatt) här fanns en lekplats och hela tiden hördes vattnet forsa ut över kanten ner i den nästan torrlagda flodfåran. Hit gick färden med barnen i ett par större minibussar. Många glada miner och lyckliga tillrop. Kvinnorna i byn hade skickat med mat som värmdes och utfärden var fulländad.

Bilden ger först ett lite rörigt intryck, sedan upptäcker man linjerna som samlas i den härliga skapelsen i fonden. Ett tak med kula på. En hund tittar förvånat/nyfiket på och det hände en hel del i bilden.

Utfärden var en en del av den Naturskola som drivs för bybarnen. Allt för att lära sig olika aspekter på människans påverkan. Ett spännande avbrott för barn som annars inte får lämna sin by så ofta. Ett led i en biståndsatsning. Och så var det där med bistånd – varför ska vi släppa målet om 1 % bistånd – FY och USCH på er som bestämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

70 ÷ 10 =