Chennai och regn

Det pistagefärgade hotellet mitt i Chennai

Veckans bild, vecka 13, 2023

Här är det hotell som jag ofta tog in på när jag reste till Chennai. I efterhand har jag förstått att de nekade indier logi – ett märkligt beteende hos en uthyrare/hotellägare. Trots allt ett ok ställe för oss – men hade jag vetat hade jag tagit in i grannhotellet.

Bilden är tagen på innegården, en lugn plats jämfört med hur det är på gatan utanför. Här i kvarteret fanns även en restaurang på taket av ett av hotellen – också det en bit från gatans hektiska liv. Bilden är tagen en gråmulen dag i Chennai (Madras). Det har regnat, det är oktober och regnen har kommit igång. Vattnet forsar längs gator men på bakgården försvinner vattnet snabbt. Många delar av staden har system för att fånga upp vatten inför sommarens vattenbrist.

Indien har många sidor. I dagarna besöker författaren Arundhati Roy Sverige. Hon säger; ”Indien är inte en demokrati” vidare i DNs artikel kan man läsa; Författaren och aktivisten Arundhati Roy ser inte längre sitt hemland Indien som en demokrati. Med upptrappat våld mot muslimer, inskränkt yttrandefrihet och förföljelser av oppositionella. – Om man är snäll kan man kalla Indien för en auktoritär stat, men det är för snällt, säger hon.

Läs mer om Arundhati Roy i DN 27/3 2023. Och hennes böcker är mycket läsvärda. De små tingens gud, är en bok som var och en borde läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

× 1 = 5