Gröna linjen

SL
Veckans bild, vecka 22/15
Den här vecka blir det en bild från Stockholm och en bild med vy från tunnelbanan och på väg in mot centrum. När tåget lämnar södra förorterna och går över bron mot Södermalm är det inte bara tunnelbanan som ska korsa vattnet utan även en vägtrafikled. Ett dramatiskt möte med massor av betong. Bilden visar dramatiken utanför fönstret samtidigt som reflexerna i rutan förvillar oss som ska få lite ordning på bilden. Dessutom får man leta efter fokus.

Trädgårdsmässa i Malmö

Fredag och pensionärernas dag på mässan. Vi kommer med tåget och är tidigt på plats. Redan flockas besökare men vi tar det med ro och börjar med en fika. En raw-ball och ett havreflarn typ större till kaffet. 4+ på en femgradig skala. 
Utställare i två kategorier; balkong och 10 kvadratmeter.
Fina fräcka kreationer.
Vidare alla utställare/försäljare av plantor, redskap och annat som har med trädgård att göra.
Barnbarnen gav inträde till kojbyggarplatsen. Generöst med resurser för kojbygg och plantering.
Pic-nic och skön stund i sol.
En trevlig dag med mycket grönska.
   

Sandlåda med dinosaurier


Liten gul blomma i stenskravel


Kjejsarträdet

Grymma tulpaner IV

De började lite diskret med en mild ljus ton och nu fullt i blom är de vita. Stora eleganta tulpaner med många kronblad. Lite åt det blaffiga hållet, dock ej som Grymma II. De står utanför sovrummet så när man rullar upp så är det dessa tulpaner man ser allra först. Det är en trevlig start på dagen; 

 

  

Baskervilles hund

En klassiker, en spännande historia, en deckare med Sherlock Holmes och Dr John H Watson i huvudrollerna. Sydväst om London vid den stora heden Dartmoore har släkten Baskerville sin egendom. En legend om en demon, en fruktansvärd hund som har förföljt släkten i generationer avfärdar Sherlock som en saga, men när sir Hugo Baskerville mördas och intill kroppen finns spår av en gigantisk hund blir Sherlock intresserad. Efter mordet ärvs egendomen av en sir Henry Baskerville som flyttar till godset från Kanada. Och sen ………
Historien skrevs ursprungligen som en följetong för en dagstidning 1901 – 1902. En del beskrivningar, beteende och kvinnosyn känns ålderstiget och det är ju inte så konstigt – tidsandan måste man ju väga in i berättelsen.
Sir Arthur Conan Doyle, som skrev boken, var skotsk läkare och författare. Han öppnade ögonklinik i London i slutet av 1800-talet och det är ju i den miljö som Holmes och Watson rör sig.
Vi tyckte boken var bra och läsvärd (ett undantag) och upplösningen oväntad.
  
boken med sitt märkliga omslag och Hannas goda kakor

438 dagar

shibby001
Veckans bild vecka 21 – 2015
Bilden är från Bokmässan i Göteborg 2013 och de två som är på G att intervjuas är Martin Schibbye och Johan Persson och när de lanserar sin bok 438 dagar. Två modiga män som råkade illa ut i ett land som inte har yttrandefrihet på dagordningen.
Bilden gillar jag för den har en del olika dimensioner. Här är två unga män, en förväntansfull publik (många med paddor för att ta bilder) och en intervjuare som kollar med sin tekniker. Martin kollar vattentillgång och Johan verkar mer fokuserad på sin mobil. Vi ser en tidningshylla som bakgrund som är allt annat än politiskt korrekt.
Publikens blickar följer vi när vi ser bilden och de tittar naturligtvis på huvudpersonerna, Martin och Johan. En pil i bakgrunds talar också om för oss vad vi ska titta på. Intervjuarens blick kan uppfattas som att han pejlar in oss så att vi som ser bilden också är redo att lyssna.
Och det blev ett intressant samtal, de är bra på att för ut sitt budskap.

Ölprovning

Tre olika öl, en stilla provning;
Remmarslöv, Crimson Red Ale
Poppels Bryggeri, American Pale Ale
Royal Unibrew, Slots Guld
Och detta med mina två syskon. Nu till ölen;
Alla tre har en bra beska, de första två dock strået vassare än Slots.
Crimson utgick med seger, en lite mörkare frisk öl med behaglig beska. Fruktig och har den goda touchen av karamelliserad malt. Som sagt, bäst i denna test.
Poppels är kortare i smaken, känns lite av besvikelse. Även denna är mörk som en apa ska vara, men något saknas. Doften ger en positiv vibb och man förväntar sig en god fortsättning, men asch den uteblir.
Slots är en mer traditionell öl, ljus och bryggd på malt av både korn och majs. God, med en viss beska, men är mildare (mesigare) och ska inte jämföras med de två andra. En öl som passar till en söndagsmiddag.

IMG_5368.JPG

IMG_5370.JPG

IMG_5366.JPG
Bäst i test.

Bagarmossen

bagis001

Veckans bild vecka 20/2015
Här kommer veckans bild, tagen i maj en skön regnvåt majkväll i Bagis. Det är ett par år sedan och kvällen finns där memorerad inte bara i mitt sinne utan även på en hårddisk.
Det var vid 9-tiden, solen hade gått ner och det var ljust fortfarande med en dramatisk himmel som kan anas i bilden. Bostadskvarter med dessa fina relativt låga hus från 40 – 50-talet ger mig goda vibbar, uppvuxen som jag är i ett liknande hus i Hägersten.
Kvällen, gatljuset med sitt ljus som reflekterar i den våta asfalten ger en stämning som är svår att beskriva, så håll till godo med bilden.
Det var ett fint besök Lotta, som alltid.

Våra grymma tulpaner II

Det blev en hel del lökar som vi satte ut i höstas och nu gäller det. Var, vilka och hur tänkte vi här? Frågorna är många och lökarna som sticker på nu likaså. Det är spännande och häftigt och färggrannt och på sina ställe lite mer milda kompositioner. Dagens tulpanbild är på en otroligt grym historia! Snygg, nja kolla själva på dessa pladusker. Såg de verklingen ut så på påsen i höstas eller har någon skojat med oss? Men nu när vi sitter i köket och blickar ut fyller de en plats därute, där dammen var förut, den vi fyllde igen i höstas;

tulpan001

Jeenius

Remmarlövs Jeenius, American style IPA, en kraftfull öl med beska som duger. En klar citruskänsla och en sötma som är ok. Enligt påskrift ska det vara både tall och tropisk frukt i ölen, hm kanske. Jag gillade den i vartfall, tallen till trots. Bryggd på ett gårdsbryggeri i Remmarlöv inte långt från Eslöv. Kort hållbarhet, det är en ofiltrerad sak med god doft i skummet.
Jeenius, en ordlek månne?

IMG_5313.JPG