Låt vargarna komma

Det är en berättelse om June, 14 årig tös som blir bundis med sin morbror. Morbror Finn är aids-sjuk och när han dör lämnar han ett uppdrag till June; ta hand om Toby.
Romanen utspelar sig 1987, när aids är den stora faran för männskligheten. Det är en mångbottnad historia där utvecklingen i familjen får stor betydelse.
Det är en välskriven skildring om än lite seg ibland. En tänkvärd historia där man kan fundera över vad vargarna symboliserar.
författare; Carol Rifka Brunt.
 

 

Red seal ale

Mmm, god! Mycket god, bra beska, en gedigen öl, med bra malt och beska som sagt. Ölets sötma dock ett snäpp för påtaglig för att passa till mat. Mitt helhetsintryck är; En verkligt härlig öl med sin gyllen-koppar-röda färg, en riktigt fin upplevelse en måndagkväll i slutet av juni.
Tack kära Munka kollegor. 

 

Hilleshögs dalar

kullar
Veckans bild vecka 26/15
En höstbild, en bild som har tre tydliga delar, en bild enligt hur man ska komponera. Ljuset bidrar till bildens känsla och förstärker landskapets mjukhet. Landskapet är ju ett mjukt böljande vågspel. Bilden är tagen augusti/september 2003. Det är en diabild som har åldrats – inget photoshoppande, en effekt som det annars finns filter för.
Hilleshögs dalar är ett trevligt utflyktsmål väl värt ett besök.

Herr Hemlig IPA

Ett misslyckat öl som trots allt kommit i produktion, en skummande god IPA med fruktig beska. Med grumlighet som lyfter malt och beska en nivå.
Producerad av Brewski med hjälp av Mikkeller och säljs genom Beer Me. Vem som verkligen bryggt ölet framgår dock ej.
Thank you Fredrik and may the forces be with you. 

 

Tonight IPA

Aha, dags för en öl. Det var ett tag sedan, men nu är det dags med en ny öl, en IPA fr Nakd. En fruktig sak med mycket beska. Ett bra skum med doft och med grumlighet som anstår smakrika IPA (ipor).
en helt ok ipa.
Nakd, om det är ett bryggeri eller bara ett varumärke framgår inte men har samarbete med Brewski och Beer Me.
Lovande för framtida ölsorter, en hel del är på G. 

 

Sofiero och rhododendron

DSC_1703 kopia
Vecka 25 och 2015
Här kommer ett färskt foto, ett foto från Sofiero en bit norr om Helsingborg. Just nu blommar dessa ståtliga buskar som värst, rhododendron. Och de har alla möjliga färger och omöjliga färgkombinationer. Vädret i maj har gjort att blomningen är senare än vanligt och håller vädret i sig kommer blomningen att hålla på en bra stund.
Det är vackert.
Mer går att skåda på min hemsida:
Rhododendron på Sofiero

Våra rosor

Våra rosor blommar, en repris från bloggandet i fjol. Men håll till godo.
Så nu kommer de alla, först ut är de som blommar nu, de tidiga;
Rosa hugonis, en kinesisk gulros
Singörosen
Rosa rugosa, vit
Smålandsrosen
Jens Munk
Nevada, och bilderna kommer i samma ordning;
    
 
 

Vältande växter III

Nu till tredje avsnittet av denna rafflande serie; vårt vältande plommonträd. Det var nu efter en av alla dessa stormar som det gav sig av österut. Det lutade typ 45 grader, typ jättemycket. Men då kom svärsonen och med ett par stöttor fick vi upp det till en helt ok vinkel. Och nu kan vi nog snart ta bort stöden.
  

Vältande växter II

Så här kommer uppföljaren, och denna gång vår ros, American Pillar som lutar trots kraftiga stöd. Är den på väg att välta? Det har den gjort förr! Det är nog trots allt bäst att staga – ett jobb för helgen. Den måste ju se ordentlig ut nu när den snart börjar blomma. 


Den högra, det är den som behöver lite extra stadga.

Fältbesök i Trincomalee

trinc2002
Veckans bild vecka 24/15
Bilden med en samling tjänstemän (och kvinnor) i strandkanten är tagen i januari 2002. Och det är på östkusten av Sri Lanka. Vi är på fältbesök hos olika odlare längs kusten, varav en del ekologiska. Duktiga och energiska odlare. Det är Tamil-land, med hinduiska tempel, en annan kultur än den singalesiska lite längre söderut – för mig är skillnaden inte märkbar.
Det blir ett par intressanta dagar vid östkusten och även tid att svalka fötterna i Indiska Oceanen.
Då, 2002 verkade konflikten få en fredlig upplösning, men ack nej. Det blev ett blodigt slut och de Tamilska Tigrarna krossades och många civila dog. Det var i maj 2009. Sri Lanka har aldrig tillåtit någon oberoende utredning av händelserna och FN-tjänstemän med uppdrag att undersöka krigsslutet närmare får inte inresevisum.