Passionsblomma

Veckans bild, vecka 39 2017

Här kommer en ny bild så här mitt i början av hösten. Blåsigt idag, kraftig ostan och torra vindar. Nu när svampsäsongen artade sig. Men här kommer en sommarbild, växthus dock. Passionsblomman, som ger passionsfrukt ser ut så här på nära håll. Häftiga färger och dramatiska former. Närbilder är svåra och då speciellt att få den rätta skärpan.
Detta dock ett utsnitt med skaplig skärpa, spännande bild.

Mandarina man

Amager brygghus gör många goda ale. Den här, Mandarina man har den rätta touchen av IPA, men sen tar man ut svängarna med mandarin och mango – det är inte bra. Snälla, fruktjuice är en sak och mandarin med mango smakar säkert riktigt gott, men blanda inte in öl i en läskande fruktdryck!

Dessutom bryggs denna ale på både korn- och vetemalt, det är inte heller så lyckat. Varför inte bara korn? Någon gång kan majs ersätta del av korn med bra resultat. Så om det kan öka lönsamheten så kör på majs men låt vetet gå till grisfoder.

Summasumarum, en hygglig brygd som kunnat nå topp om man inte varit så innovativ.

De polyglotta älskarna

Stor romankonst står det på framsidan av boken. Vi var överens om att upplevelsen av boken inte var så stor, men ändå en läsvärd berättelse, eller snarare en väv av berättelser. Den börjar lite tamt med en rätt ointressant del berättad av Ellinor som sedan tas över av Max, en obehaglig flerspråkig författare. Och sedan knyts allt ihop av Lucrezia, dotter dotter till en skandalomsusad markisinna. 

Kärlek, svek, förödmjukelser, mäns kvinnosyn, och mycket mer förmedlar romanen. Och den stora romankonsten kommer i den senare tredjedelen av historien – läs den så förstår ni vad vi menar. 

En bok för en bokcirkel, vi hade en hel del att diskutera, och kanske inte för semesterveckan (om ni har nån sån kvar i höst).

Kronärtskocka

Nu blommar skockan. Visst är den väl fin. Jag fick tre plantor av denna lite märkliga kulturväxter i våras. Vi brydde oss inte om att skörda den utan lät den gå upp i blom. Och det var väl ok. Lagom lila färg och den hade gjort sig i perennrabatten bland bolltistlarna – de är ju släkt! Visst, kronärtskockan är även den en tistelväxt. Med lite tur och lagom mild vinter lär den kunna övervintra. Den får stå kvar i potatislandet. 

Ormbunkar på Sofiero

Veckans bild, vecka 36, 2017

Här kommer en efterlängtad “Veckans bild” och en bild tagen förra året på Sofiero. Ormbunkar som nyss kommit fram i början av juni kan de se ut så här. Fantastiskt fina och vackra är dom, evolutionens skapelse långt före våra pioner och rosor. Ett av naturens många mysterier. Och så är de så fotogenicka.

Nu dagar med regn och det passar bra att skriva ett inlägg på bloggen. Och sortera bland alla foton.  Vad ska man spara – och hur? Det blir en höst med scanning och dvd-bränning, och lit fler “Veckans bild”

Vi ses.