Glassbilen

Om vi nu är inne på det här med sötsaker så blir det nu ett inlägg om glass. Det vet man ju att glass ska man undvika och speciellt mjukglass när man är i tropiskt land.
Det är många som klagar på Glassbilen hemma och dess truddilutt. Här klagar ingen. Är det inte lite/mycket oväsen så verkar man inte trivas. Och glassbilen här gör inte så mycket väsen av sig.
Det är Lazza – icecream som säljs. Tillverkningen startade i Oman för ett bra tag sedan. Lazza – alla goda ting i livet.
Nu ligger huvudkontoret i Kerala med fabriker runt om i landet. Och planen är att bli multinationell. Första fabrik utanför Indien är i Kongo.
Och det kanske inte dröjer så länge innan vi har glas-tuck-tuckar därhemma och nya ljud att förfasa oss övre.

20140219-075604.jpg

Indien, en söt nation

Läckert? Drypande av socker/sirap/honung ser dessa bakverk bara för sötsliskiga ut. Kalorier en masse!
Sådana här äter man inte dagligdags, men till kalas eller högtider köper man olika bakverk och sötsaker. Och de är verkligen söta saker. I lagom dos kan de vara helt ok och den på bilden är rätt god.
Ensidig kost, skräpmat från väst och inte mycket motion bidrar till att Indien har en växande andel diabetiker nu. Det är till och med så att det blivit en folksjukdom. Sjukvården är till stor del subventionerad, men mediciner som till exempel insulin betalar patienterna själva.

20140219-071226.jpg

Okra, en grönsak

Här står ett fält med mogna okrafrukter. Okra, ursprung Afrika, odlas mycket här ikring. Den är släkt med våra malvor och ävensom hibiskus, samma familj. När den blommar är fältet fyllt med ljust gula blommor som liknar just malva/hibiskus.
Ok, de är gröna och tycks vara omogna, men de är mogna för skörd. De äts råa, inte så vanligt, eller stoppas i grytan. Jag gillar inte okra, innehållet är lite slemmigt och smak utan sensation. Så den är säkert nyttig.

20140219-065656.jpg

Och så dagens Royal Enfield, en Classic 350

20140219-065905.jpg